Competitie

Rainbow Six Siege

Tom Clancy's Rainbow Six Siege is een tactische shooter ontwikkeld door Ubisoft Montreal en uitgebracht door Ubisoft. Het is wereldwijd uitgebracht voor Windows, PlayStation 4 en Xbox One op 1 december 2015.

Het spel ligt een hevige ndaruk op het in staat van de omgeving te kunnen vernietigen en de samenwerking tussen spelers. Elke speler speelt neemt een aanvallende of verdedigende speler voor zich in de verschillende spel types die beschikbaar zijn zoals het redden van een gijzelaar of het ontmantelen van een bom.

Het spel heeft geen verhaallijn om door te spelen maar stelt je wel in staat om kleine missies alleen te doen. De missies staan los van elkaar en focussen op het trainen van toekomstige gevechten met de "White Masks", een terroristische groep die de veiligheid van de wereld bedreigd.

Spel types

Op dit moment zijn er de volgende 7 types:
  • Hostage: Het aanvallende team moet een gijzelaar in weer in veiligheid brengen.
  • Bomb: Het aanvallende team moet de bom zien te vinden en deze proberen te ontmantelen.
  • Secure area: Het aanvallende team moet proberen een kamer te bereiken waar een biohazard container staat en deze veilig te stellen.
  • Tactical realism: Dit is de variatie van de standaard spel types door elkaar.
  • Terrorist hunt: Deze spel modus is alleen of tot aan vijf spelers samen te spelen waarbij ze strijden tegen AI bestuurde vijanden in varierende spel types.
  • Situations: Dit is een soort van introductie van het spel waarbij het spel mechaniek en de verschillende spel types uitgelegd worden. Dit zijn 10 solo missies en 1 cooperative missie.
  • Outbreak: De spelers moet binnen een bepaalde tijd ontsnappen waarbij ze strijden tegen AI bestuurde vijanderen.

Trailer

Tournament modus

De Rainbow Six Siege competitie zal gespeeld worden in de Single Elimination modus. Single Elimination wil zeggen dat iedereen maar één kans heeft. Verlies je de ronde dan lig je er gelijk uit, win je, dan ga je door in het tournament.

Gehouden tijdens

Hier is een overzicht van episodes waar deze competitie gespeeld gaat worden/werd.

Episode Episode aanvang Competitie aanvang
Episode 8 19 Oct 2018 om 17:00 20 Oct 2018 om 14:00