Competitie

Mario Kart 8 Deluxe

Mario Kart 8 Deluxe is het achtste deel uit de Mario Kart-reeks en de opvolger van Mario Kart 7. Net zoals alle andere Mario Kart-spellen bevat dit spel nieuwe banen, nieuwe functies en voorwerpen voor chaotische races. Ook bevat het spel, zoals de andere spellen uit de serie, verschillende personages uit de Mario-serie en is elke racebaan gewijd aan een van deze spelfiguren.

In Mario Kart 8 Deluxe racen spelers individueel (singleplayer) of met anderen (multiplayer) tegen elkaar, tegen computergestuurde personages of alleen. Hierbij kunnen spelers kiezen uit verschillende karts en motorfietsen waarmee ze wensen te racen op uiteenlopende, gethematiseerde racebanen. Het personage dat een speler kiest heeft invloed op de kleur en de soort. Zo accelereert een kleine kart sneller dan een grote maar ligt de topsnelheid lager. Ook verschillen karts en motors van elkaar: een kart kan een tweede kleur vonk krijgen bij het driften, waarna de gegeven boost hoger ligt. Daarnaast kan een motor een wheelie uitvoeren waarbij de topsnelheid iets hoger ligt. Dit maakt karts sterker in bochten en motors sterker op rechte stukken.

Mario Kart 8 Deluxe bevat een aantal items, dit zijn speciale voorwerpen die je kunt activeren, neerleggen of afvuren na het aanraken van een item doos. Hiermee kun je de tegenstander tegenwerken of jezelf beschermen.

Kortom speel plezier voor iedereen!

Game modus

De game modus die zal worden gespeeld tijdens deze competitie is een VS game modus. Telkens worden er vier races gereden, de gene die de hoogste score aan het einde van de vier races heeft, heeft gewonnen. CPU karts staan aan, snelheid is 150cc en mirror mode is uit. De items staan aan, maar gewoon op normaal dus geen frantic. Elke race wordt er een baan bepaald door een van de vier spelers zodat elke speler een baan heeft mogen kiezen uiteindelijk.

Trailer

Tournament modus

De Mario Kart 8 Deluxe competitie zal gespeeld worden in de Best of 4 modus. Best of # wil zeggen dat de speler/het team dat het meeste rondjes gewonnen heeft doorgaat naar de volgende ronde.

Gehouden tijdens

Hier is een overzicht van episodes waar deze competitie gespeeld gaat worden/werd.

Episode Episode aanvang Competitie aanvang
Episode 8 19 Oct 2018 om 17:00 19 Oct 2018 om 20:00
Episode 7 24 Nov 2017 om 18:00 24 Nov 2017 om 21:00